فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال سی‌ام شماره 7 (پیاپی 191، مهر 1401)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال سی‌ام شماره 7 (پیاپی 191، مهر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه اسدیان، محمدعلی تخشید* صفحات 4996-5013
    مقدمه

    سیستم دفاع ضد اکسیدانی شامل ترکیبات ضد اکسیدان آنزیمی و غیر آنزیمی با خنثی سازی ترکیبات اکسیدان، سلول ها را از آسیب اکسیداتیو محافظت می کنند. افزایش تولید ترکیبات اکسیدان و کاهش فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی موجب بروز استرس اکسیداتیو می گردد. نقش استرس اکسیداتیو در ایجاد اختلال در عملکرد اندام ها و بروز بیماری ها و در مقابل تقویت سیستم دفاع ضد اکسیدانی در پیشگیری و تسکین بیماری ها در مطالعات مختلف نشان داده شده است. از این رو تعیین شاخص های معتبری که بتوانند به دقت وضعیت استرس اکسیداتیو را ارزیابی نمایند موضوع مطالعات متعددی در دهه های گذشته بوده است. اندازه گیری رادیکال های آزاد و گونه های فعال به روش فلوسیتومتری، تعیین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی مایعات بدن ، اندازه گیری محصولات اکسایش ماکرومولکول ها، تعیین فعالیت آنزیم های ضد اکسیدان ، و تغییر در بیان ژن های مرتبط با سیستم ضد اکسیدان از زمره این روش ها می باشند. در این مطالعه مروری ، مزایا و محدودیت های هر یک از این روش ها مورد بحث قرار می گیرد.

    نتیجه گیری

    با توجه به محدودیت ها و عوامل مخدوش کننده بالقوه نشانگرهای فعلی استرس اکسیداتیو باید برای هر مطالعه از روش مناسب استفاده نموده و در تفسیر نتایج احتیاط کرد. علاوه بر این، برای غلبه بر محدودیت های هر نشانگر پیشنهاد می گردد از ترکیبی از روش های مختلف برای ارزیابی استرس اکسیداتیو استفاده شود.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، ضد اکسیدان، بیومارکر، پراکسایش لیپیدها
  • سید حسین رضوی، محسن برزگر، فاطمه عباسی*، محمدحسین ابراهیم زاده، نسیم نمیرانیان صفحات 5014-5023
    مقدمه

    بیشتر دندان های مولر سوم در نهایت نیاز به کشیدن پیدا می کنند و این دندان متنوع ترین و غیرقابل پیش بینی ترین وضعیت ریشه را در بین تمام دندان ها داراست. لذا با توجه به اهمیت تشخیص دقیق وضعیت ریشه های دندان مولر سوم قبل از اقدام به جراحی در کاهش عوارض جراحی آن هدف از این مطالعه ارزیابی توانایی رادیوگرافی پانورامیک در تشخیص وضعیت ریشه های دندان مولر سوم می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مقطعی-تحلیلی 104 دندان مولر سوم 93 نفر از افراد مراجعه کننده به منظور خارج سازی دندان عقل، از نظر تعداد ریشه ها، ارتباط ریشه ها نسبت به یک دیگر و زاویه تاج نسبت به ریشه در رادیوگرافی پانورامیک و به صورت بالینی به ترتیب با استفاده از نرم افزار romexis viewer و digimizer مورد بررسی قرار گرفتند.

    نتایج

    در ارزیابی ریشه های دندان های مولر سوم صحت تفسیر رادیوگرافی پانورامیک در خصوص تعداد ریشه ها 63/27% و در بررسی چسبندگی بین ریشه ها یا عدم وجود آن 55/89% تعیین شد. هم چنین آنالیز همبستگی پیرسون نشان داد بین زاویه گزارش شده در تفسیر رادیوگرافی و زاویه واقعی ارتباط معنی داری وجود دارد (0/318=r و 0/001=P).

    نتیجه گیری

    بنابراین رادیوگرافی پانورامیک راهنمای ارزشمندی برای جراحی مولر سوم می باشد. فقط باید میزان خطای بالای آن را در خصوص جزییات مورفولوژیک مثل تعداد ریشه ها و ارتباط آن ها با هم در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: رادیوگرافی پانورامیک، مولر سوم، مورفولوژی
  • بهرام پاکزاد، گلاره پارسایی*، جلال کریمی صفحات 5024-5031
    مقدمه

    پوکی استخوان (استیوپروز) یک بیماری اسکلتی سیستمیک است که در آن ساختار درونی و توانایی استخوان در برطرف کردن آسیب های روزانه وارده به آن؛ دچار نقص می شود. یایسگی (منوپوز) یک دوره حیاتی و تاثیرگذار بر سلامت استخوان است که باعث از دست رفتن سریع توده استخوانی و افزایش ریسک شکستگی در زنان یایسه می گردد. مطالعه حاضر جهت بررسی الگوی فراوانی عوامل خطر کاهش تراکم استخوان در زنان یایسه مراجعه کننده به مرکز سنجش تراکم استخوان بیمارستان الزهرا اصفهان در سال های 1397 و 1398 طراحی و اجرا شده است.

    روش بررسی

    از بین زنان یایسه مراجعه کننده به مرکز سنجش تراکم استخوان بیمارستان الزهرا اصفهان از فروردین 1397 تا اسفند 1398 با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 384 نفر وارد مطالعه شدند. اطلاعات بیماران از پرونده آنان استخراج گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 16 version  تحلیل شدند.

    نتایج

    در این مطالعه شیوع استیوپنی و استیوپروز در زنان یایسه مورد مطالعه به ترتیب 46/1% و 41/1% به دست آمد. یافته ها نشان داد با افزایش سن، بیماری دیابت، مصرف کورتون، بیماری اتوایمیون و سابقه قبلی شکستگی استخوان ران شانس استیوپنی و استیوپروز در زنان یایسه به شدت افزایش می یابد. از بین عوامل خطر شناخته شده در بین زنان یایسه مورد مطالعه؛ بیماری دیابت دارای بیشترین شیوع و پس از آن مصرف کورتون قرار داشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد87/2 درصد زنان یایسه مورد بررسی دارای کاهش تراکم استخوان بودند. پوکی استخوان به عنوان یکی از اصلی ترین مشکلات سلامت زنان نیازمند برنامه ریزی و اقدامات پیشگیرانه مناسب است.

    کلیدواژگان: تراکم استخوان، پوکی استخوان، یائسگی
  • صبا غریبی، شیوا آقایی، انسیه شهوازیان، محمدباقر محمودی، محمدحسین سهامی فرد، پریسا کلاهدوز، احسان فراشاهی یزد* صفحات 5032-5041
    مقدمه

    بیماران مبتلا به دیابت مستعد پیشروی عوارض مرتبط با شبکیه هستند. تاکنون چندین ژن در ارتباط با پیشروی رتینوپاتی گزارش شده است که گروهی از این ژن ها، ژن های درگیر در رگزایی هستند. ژن های CXCL12 و CXCR4 از جمله مهمترین ژن ها در این مسیر هستند که کمتر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته اند. هدف این مطالعه تعیین ارتباط میان پلی مورفیسم ژن های CXCL12 (rs1801157) و CXCR4 (rs2228014) و ریسک ابتلا به رتینوپاتی دیابتی تکثیرشونده در جمعیت یزد می باشد.

    روش بررسی

    در مطالعه مورد-شاهدی حاضر پلی مورفیسم های rs2228014  و rs1801157 در میان 103 بیمار مبتلا به دیابت در قالب دو گروه مورد و شاهد مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه، گروه شاهد شامل 49 بیمار مبتلا به دیابت بوده که عارضه رتینوپاتی را نشان نداده اند و گروه مورد از 54 بیمار دیابتی دارای عارضه رتینوپاتی تکثیر شونده تشکیل شده است. تعیین ژنوتیپ پلی مورفیسم rs2228014 با استفاده از روش ARMS-PCR و واریانت rs1801157 به روش RFLP-PCR صورت گرفت. به منظور تحلیل آماری داده ها از نرم افزاز SPSS version 16 و آزمون کای-دو استفاده گردید.

    نتایج

    مدل های ژنتیکی مربوط به پلی مورفیسم های rs2228014 و rs1801157 در بیماران مبتلا به رتینوپاتی دیابتی تکثیرشونده در مقایسه با گروه کنترل، اختلاف معناداری از لحاظ آماری نشان نداد (0/05< P).

    نتیجه گیری

    این مطالعه ارتباط معناداری میان پلی مورفیسم های rs2228014 و rs1801157 و ریسک ابتلا به رتینوپاتی دیابتی تکثیرشونده نشان نداد. ارزیابی این پلی مورفیسم ها در جمعیت های مختلف و گسترده تر به منظور کسب نتایج دقیق تر پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: رتینوپاتی دیابتی تکثیر شونده، پلی مورفیسم، CXCL12، CXCR4
  • خدیجه دهقانی*، علی اصغر پنابادی، نیر سلمانی صفحات 5042-5052
    مقدمه

    با تولد نوزاد نارس، پدران نیز اضطراب بالایی را تجربه می کنند که کمتر مورد توجه و تحقیق قرار گرفته اند. در راستای مراقبت متمرکز برخانواده این تحقیق با هدف تعیین تاثیر اولین تماس پوستی پدران با نوزاد نارس بستری بر میزان اضطراب آن ها انجام گردید.

    روش بررسی

    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی، با دو گروه آزمون و کنترل بود. 72 پدر نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان شهدای کارگر انتخاب شدند. در گروه آزمون تماس پوستی پدران با نوزادان آنها به مدت نیم ساعت برقرار شد. در گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. میزان اضطراب گروه آزمون و کنترل قبل و بعد از مداخله با استفاده از پرسش نامه اضطراب اسپیل برگرتعیین گردید. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تی تست و کای اسکویر در نرم افزار SPSS version 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    قبل از مداخله در گروه آزمون میانگین نمره اضطراب خصیصه ای (16/26± 54/28) و موقعیتی (14/66± 50/36) و در گروه کنترل به ترتیب (14/48±59/81) و (15/41±58/86) بود که از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود نداشت ولی بعد از مداخله میانگین اضطراب خصیصه ای (10/1±47/92) و موقعیتی (9/7±48/47) گروه آزمون نسبت به میاانگین نمرات اضطراب خصیصه ای (14/65±57/72) و موقعیتی (14/16±62/47) گروه کنترل کاهش یافت که از نظر آماری تفاوت معنی داری را نشان داد (0/05>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق ، ایجاد اولین تماس پوستی باعث کاهش میزان اضطراب در پدران نوزاد نارس می شود.

    کلیدواژگان: پدر، نوزادان نارس، اضطراب، تماس پوستی
  • شبنم علومی، امیرحسین فتح آبادی، حسین عظیمیان، سمانه مصطفی پور، سارا خادمی* صفحات 5053-5061
    مقدمه

    با توجه به نقش انکارناپذیر تصویربرداری پزشکی در فرایند تشخیص و درمان بیماری ها، موضوع حفاظت در برابر تابش های یونیزان مورد استفاده در این روش های تشخیصی اهمیت می یابد. بنابراین افزایش آگاهی بیماران در رابطه با پرتوهای یونیزان، به منظور جلب همکاری ایشان در انجام تکنیک ها و استفاده از روش های حفاظتی به منظور به حداقل رساندن دوز دریافتی توسط بیماران و پرسنل امری ضروری می باشد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع تحلیلی-مقطعی است. تعداد 159 پرسش نامه محقق ساخته، شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی پیرامون میزان آگاهی بیماران در رابطه با خطرات پرتوهای یونیزان و حفاظت در برابر این پرتوها، توسط بیماران مراجعه کننده به بخش های رادیولوژی بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1399 تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون تی و آنالیز واریانس یک طرفه تحت نرم افزار آماریversion 16  SPSS صورت پذیرفت.

    نتایج

    میانگین نمره آگاهی بیماران مورد مطالعه 26/07% ± 35/36% به دست آمد. 91/1%  از آنان در پاسخ هایشان عنوان کرده اند که مایل اند پزشکان در مورد منافع و مضرات این پرتوها به آنان توضیحاتی ارایه دهند و این درحالی بود که تنها 35/2% از بیماران توسط پزشک خود آگاه شده بودند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از پرسش نامه های تکمیل شده توسط بیماران، درصد پایینی از افراد، به سوالات تخصصی پاسخ های صحیح داده بودند و بر اساس اظهارات خود افراد، 91/1% بیان داشتند که مایل اند در این زمینه، اطلاعاتی به آن ها ارایه شود. بنابراین لزوم ارایه آموزش های مناسب به بیماران در این زمینه، از طریق تهیه بروشورهای آموزشی و جلب همکاری پرسنل به منظور آگاه سازی بیشتر بیماران مراجعه کننده به بخش های رادیولوژی باید در اولویت قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: آگاهی بیماران، تصویربرداری پزشکی، رادیولوژی، امواج یونیزان، خطرات
  • مهدی باقریان، عبدالعلی بنایی فر*، سجاد ارشدی، محمدعلی آذربایجانی صفحات 5062-5076
    مقدمه

    HIF-1a  یک تنظیم کننده مهم در پاسخ به هیپوکسی است که بر روی ژن های مختلف درگیر در مسیر متابولیسم انرژی تاثیر می گذارد .هدف این پژوهش بررسی تاثیر شدت تمرین بر بیان ژن  HIF-1aو محتوای تری گلیسیرید قلبی رت های مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بود.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر به صورت تجربی بر روی40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. موش ها به صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. گروه های کنترل، تمرین استقامتی کم شدت (LIET) و تمرین اینتروال شدید (HIIT) که به مدت 16 هفته غذای پرچرب مصرف کردند و سپس دو گروه تمرینی به مدت 8 هفته در تمرینات ورزشی شرکت نمودند. هم چنین گروه شم که در این مدت از غذای استاندارد استفاده نمود. در پایان میزان بیان HIF-1a و میزان چربی درون بافتی قلب 4 گروه اندازه گیری شد. سنجش بیان HIF-1a با استفاده از تکنیک Real-time PCR و سنجش TG روی دستگاه اتو آنالیزور انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS version 16 و آزمون تحلیل واریانس استفاده شد.

    نتایج

    نتایج پژوهش نشان داد تفاوت معنی داری در بیان ژن HIF-1a بین گروه کنترل با گروه های شم ،HIIT و LIET (0/001=P) وجود دارد. هم چنین تفاوت معنی داری در میزان TG(Triglycride) بین گروه های HIIT وLIET در مقایسه با گروه شم و گروه کنترل مشاهده شد، اما بین گروه های HIIT و LIET تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/0001=P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد تمرینات تناوبی شدید و تمرینات تداومی کم شدت احتمالا از طریق کاهش بیان  HIF-1a و افزایش اکسیداسیون اسید های چرب باعث کاهش محتوای  TGبافت قلبی می شود.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی کم شدت، تمرین اینتروال شدید، عامل قابل القا هیپوکسی - 1 آلفا، تری گلیسیرید، بافت قلبی
  • سمیه رامش، محمدعلی بشارت*، حمید سلطانیان زاده، رضا رستمی، علی واشقانی فراهانی، حجت الله فراهانی صفحات 5077-5088
    مقدمه

    سنکوپ وازوواگال شایع ترین نوع سنکوپ است است و حملات سنکوپ مکرر می تواند تاثیر عمیقی بر کیفیت زندگی مبتلایان داشته باشد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سنکوپ وازوواگال بر اساس متغیرهای گوش به زنگی بدنی و ناگویی هیجانی انجام شد.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع مورد- شاهدی بود. جامعه آماری مطالعه حاضر شامل بیماران مبتلا به سنکوپ وازوواگال مراجعه کننده به بیمارستان مرکز قلب تهران در سال 1400 می باشد. به شیوه نمونه گیری هدفمند، تعداد 50 بیمار مبتلا به سنکوپ وازوواگال و 54 فرد سالم انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل مقیاس گوش به زنگی بدنی و مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو بود. تحلیل داده ها با روش آماری تحلیل رگرسیون لجستیک و با استفاده از نرم افزارversion 16  SPSS در سطح 0/05 انجام شد.

    نتایج

    نتایج آزمون هاسمر ‐لمشو (0/255P=, χ2=3/07) نشان دهنده نیکویی برازش مدل بود. طبق نتایج آزمون رگرسیون لجستیک، برآورد ضریب برای ناگویی هیجانی 0/053- و برای گوش به زنگی بدنی 0/017- بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصل، در بیماران سنکوپ وازوواگال با طراحی اقداماتی مبتنی بر بهبود ناگویی هیجانی و گوش به زنگی بدنی می توان آن ها را در جهت بهبودی و کاهش حملات سنکوپ یاری رساند.

    کلیدواژگان: سنکوپ وازوواگال، ناگویی هیجانی، گوش به زنگی بدنی
|
  • Fatemeh Asadian, Mohammad Ali Takhshid* Pages 4996-5013
    Introduction

    Antioxidant defense system, including enzymatic and non-enzymatic antioxidants, protects cells from oxidative damage by neutralizing oxidant compounds. Increasing the production of oxidant species and decrease activity of antioxidant system causes oxidative stress. The role of oxidative stress in the pathogenesis of human diseases and strengthening of human antioxidant defense system in preventing and ameliorating of diseases have been shown in numerous studies. Therefore, identifying reliable oxidative stress markers for evaluating the beneficial effects of antioxidants in human diseases has been the focus of many studies over the past decades. Measuring free radicals and active species by flow cytometry, determining the total antioxidant capacity of body fluids, measuring the oxidation products of macromolecules, determining the activity of antioxidant enzymes, and changing the expression of genes related to the antioxidant system are among these methods. This review discussed the major advantages and limitations of these methods.

    Conclusion

    Due to limitations and potential confounding factors of the current markers of oxidative stress, an appropriate experimental protocol should be used for each study and caution should be taken in the interpretation of results. Furthermore, more than one method should be used to overcome the limitations of each marker.

    Keywords: Oxidative stress, Antioxidants, Biomarker, Lipid peroxidation
  • Seyed Hossein Razavi, Mohsen Barzegar, Fatemeh Abbasi*, Mohammad Hossein Ebrahimzadeh, Nasim Namiraian Pages 5014-5023
    Introduction

    Most third molars eventually need to be extracted, and this tooth has the most varied and unpredictable root position of all teeth. Therefore, considering the importance of accurate diagnosis of the roots of molar teeth before surgery to reduce its surgical complications, the aim of this study was to evaluate the ability of panoramic radiography to diagnose the situation of roots of third molars. the relationship of the roots to each other and the angle of the crown to the root in panoramic and clinical radiographs, respectively, using Romexis viewer and digimizer software were investigated.

    Methods

    In this cross-sectional-analytical study, 104 third molars of 93 patients referred for wisdom tooth extraction were examined clinically for the number of roots, the relationship of roots to each other and the angle of the crown to the root in panoramic radiography using Romexis Viewer  software and clinically after providing photograph and measuring the angle using digimizer software.

    Results

    In evaluating the roots of third molars, the accuracy of panoramic radiographic interpretation regarding the number of roots was 63.27% and in the presence or absence of root, adhesion was 55.89%. In addition, Pearson correlation analysis showed that there was a significant relationship between the reported angle in radiographic interpretation and the actual angle (r = 0.318 and P value = 0.001).

    Conclusion

    Therefore, panoramic radiography is a valuable guide for third molar surgery. It is only necessary to consider its high error rate in terms of morphological details such as the number of roots and their relationship to each other.

    Keywords: panoramic radiography, third molar, morphology
  • Bahram Pakzad, Golareh Parsaei*, Jalal Karimi Pages 5024-5031
    Introduction

    Osteoporosis is a systemic skeletal disease in which the internal structure and ability of bone to repair its daily damage is impaired. Menopause is a vital period that affects bone health, causing rapid loss of bone mass, which in turn increases the risk of fractures in postmenopausal women. The present study was performed to evaluate the frequency pattern of risk factors for decreased bone mineral density in postmenopausal women referred to the bone mineral density assessment center of Al-Zahra Hospital in Isfahan in years 2018 and 2020.

    Methods

    Among postmenopausal women referred to the Bone Density Assessment Center of Al-Zahra Hospital from March 2018 to March 2020, 384 people were included in the study using simple random sampling method. Patients’ information was extracted from their files. Data were analyzed using SPSS 16 software.

    Results

    In this study, the prevalence of osteopenia and osteoporosis in postmenopausal women was 46.1% and 41.1%, respectively. The results showed that with increasing age, diabetes, use of corticosteroids, autoimmune disease and a previous history of femoral fracture, the chance of osteopenia and osteoporosis in postmenopausal women increased sharply. Among the known risk factors for decreased bone density, diabetes was the most common in postmenopausal women and followed by corticosteroids consumption.

    Conclusion

    This study showed that 87.2% of postmenopausal women had decreased bone mineral density. Osteoporosis as one of the main problems of women's health requires proper planning and preventive measures.

    Keywords: Bone density, Osteoporosis, Menopause
  • Saba Gharibi, Shiva Aghaei, Ensieh Shahvazian, Mohammad Bagher Mahmoodi, Mohammad Hossein Sahami-Fard, Parisa Kolahdouz, Ehsan Farashahi Yazd* Pages 5032-5041
    Introduction

    Patients with diabetes are prone to develop complications related to the retina. So far, several genes have been reported in connection with the progression of retinopathy, and a group of these genes is genes involved in angiogenesis. CXCL12 and CXCR4 genes are among the most important genes in this path, which have been less studied and investigated. The aim of this study was to determine the relationship between polymorphism of CXCL12 (rs1801157) and CXCR4 (rs2228014) genes and the risk of proliferative diabetic retinopathy in the population of Yazd City.

    Methods

    In the present case-control study, rs2228014 and rs1801157 polymorphisms were investigated among 103 patients with diabetes in two groups, case and control. In this study, the control group included 49 diabetic patients who did not show retinopathy complications, and the case group consisted of 54 diabetic patients with proliferative retinopathy complications. The Genotyping of rs2228014 polymorphism was examined by ARMS-PCR method and rs1801157 variant by RFLP-PCR technique. The statistical analysis of data was conducted using SPSS software version 16 and chi-square test.

    Results

    Our results represented no association among the rs1801157 and rs2228014 polymorphisms and the risk of proliferative diabetic retinopathy (P>0.05).

    Conclusion

    This study did not confirm association of the rs1801157 and rs2228014 polymorphisms with proliferative diabetic retinopathy and further studies are required to investigate the correlation of polymorphisms of interest with PDR.

    Keywords: Proliferative Diabetic retinopathy, Polymorphism, CXCL12, CXCR4
  • Khadijeh Dehghani*, Ali Asgar Panabadi, Naiire Salmani Pages 5042-5052
    Introduction

    The birth of a premature baby shocks parents a lot. Although fathers also experience high levels of anxiety, they have received little attention and research. In order to focus on family care, this study was conducted to determine the effect of the first skin contact of fathers with premature infants hospitalized on their anxiety in the neonatal intensive care unit.

    Methods

    This study was a randomized clinical trial with two experimental and control groups. 72 fathers of premature infants admitted to the neonatal intensive care unit of Shohada-e-Kargar Hospital were selected. In the experimental group, fathers made skin-to-skin contact with their infants for half an hour. In the control group, no intervention was performed. The level of anxiety in the experimental and control groups before and after the intervention was determined using the Spielberger Anxiety Questionnaire. The collected data were analyzed using t-test and Chi-square statistical tests in SPSS 16 software.

    Results

    The results showed that before the intervention in the experimental group, the mean scores of trait and state anxiety were 54.28±16.26 and 50.36±14.66, respectively, these mean scores in the control group, were 59.81±14.48 and 58.86±15.41, respectively, which was not statistically significant. However, after the intervention, the mean scores of trait (47.92±10.1) and state anxiety (48.47±9.7) of the experimental group compared to the mean scores of trait (57.72±14.65) and state anxiety (62.47±14.16) of the control group decreased, which showed a statistically significant difference (p<0/05).

    Conclusion

    According to the results, making the first skin contact reduces the level of anxiety in fathers of premature infants.

    Keywords: Father, Premature infants, Anxiety, Skin contact, NICU
  • Shabnam Olumi, Amir Hossein Fathabadi, Hosein Azimian, Samaneh Mostafapour, Sara Khademi* Pages 5053-5061
    Introduction

    The undeniable role of medical imaging in the diagnosis and treatment of diseases shows the importance of protection against ionizing radiation used in these methods. Therefore, the aim of the present study is investigating the necessity of increasing patients' awareness of ionizing radiation in minimizing the dose received.

    Methods

    The present study was a cross-sectional analytical study with 159 research-made questionnaires, including demographic information and questions about the level of awareness of patients regarding the dangers of ionizing radiation and protection against these radiations, were completed by the patients referring to the radiology departments of Mashhad University of Medical Sciences in 2019. Data analysis was done using t-test and one-way analysis of variance under SPSS 16 software.

    Results

    The mean knowledge score of the patients was 35.36% ± 26.07%. Moreover, 91/1% of them stated in their answers that they would like physicians to explain the benefits and risks of these radiations, while only 35.2% of patients were informed by their physicians.

    Conclusion

    According to the results of the completed questionnaires, a low percentage of the patients answered the specialized questions correctly, and according to the individuals' statements, 91/2% stated that they would like to receive information in this regard. Therefore, the need to provide appropriate training to the patients in this field, through the preparation of training brochures, and attracting staff cooperation, to inform patients referring to radiology departments about the risks should be a priority.

    Keywords: Patient awareness, Medical imaging, Radiology, Ionizing waves, Risks
  • Mahdi Bagherian, Abdolali Banaeifar*, Sajad Arshadi, Mohammad Ali Azarbayjani Pages 5062-5076
    Introduction

    HIF-1a is an important regulator in response to hypoxia that affects various genes involved in energy metabolism. The aim of this study was to investigate the effect of exercise intensity on HIF-1a gene expression and cardiac TG content in rats with non-alcoholic fatty liver disease.

    Methods

    The present study was performed experimentally on 40 male Wistar rats. Mice were randomly divided into 4 groups. The control groups, low-intensity endurance training and intense interval training, consumed high-fat food for 16 weeks, and then the two training groups participated in exercise for 8 weeks. Furthermore, sham group, which used standard food during this period, at the end of training, the expression level of HIF-1a and the amount of intra-tissue fat of the heart were measured in 4 groups. HIF-1a expression was assessed using real-time PCR and TG assay on an auto-analyzer. SPSS software version 16 and analysis of variance were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that there was a significant difference in the expression of HIF-1a gene between the control and the sham groups, HIIT and LIET groups (P=0.001). Moreover, there was a significant difference in triglyceride between HIIT and LIET groups compared to the sham and control groups, but no significant difference was observed between HIIT and LIET groups (P=0.0001).

    Conclusion

    The results showed that intense intermittent exercise and low-intensity continuous exercise may reduce cardiac triglyceride content by decreasing HIF-1a expression and increasing fatty acid oxidation.

    Keywords: Low intensity endurance Training, High intensity interval training, HIF-1a, Heart tissue, Triglyceride
  • Somayeh Ramesh, Mohammad Ali Besharat*, Hamid Soltanian-Zadeh, Reza Rostami, Ali Vasheghani Farahani, Hojjatollah Farahani Pages 5077-5088
    Introduction

    Vasovagal syncope is the most common type of syncope and recurrent syncope attacks can have a profound effect on the patients' quality of life. The aim of this study was to predict vasovagal syncope based on the variables of body vigilance and alexithymia.

    Methods

    The present study was a case-control study. The statistical population of the present study included the patients with vasovagal syncope referred to Tehran Heart Center in the year of 1400. Fifty patients with vasovagal syncope and 54 healthy individuals were selected by purposive sampling. Data collection tools included the Body Vigilance Scale and Toronto Alexithymia Scale. Data analysis was performed by logistic regression analysis and using SPSS software version 16 at the level of 0.05.

    Results

    The results of the Hosmer-Lemeshow Test (P-value = 0.255, χ2 = 3.07) showed good model fit. According to the results of logistic regression test, the coefficient estimate for the alexithymia -0.053 and the body vigilance was -0.017.

    Conclusion

    Based on the results, in the patients with vasovagal syncope, by designing measures based on reducing body vigilance and alexithymia, they can be helped to improve and reduce syncope episode.

    Keywords: Vasovagal syncope, Body Vigilance, Alexithymia